Nordiskt Forum utlyser två praktikplatser

Nordiskt Forum Malmö 2014 – New Action on Women’s Rights söker två praktikanter till det nordiska sekretariatet. En kommunikatör och en programassistent.

Praktikperioden börjar den 20 januari och pågår under minst tre månader. Vi kommer att prioritera sökande som kan vara kvar ända till genomförandet – till och med den 15 juni 2014.

Är du intresserad av att vara med och planera och genomföra detta historiska möte? Hör av dig senast den 24 november!

 

Praktikplats 1

Kommunikatör

Informationsarbete på webb och trycksaksproduktion Kommunikationen via webb och sociala medier är avgörande inför konferensen. Därför söker vi en kreativ praktikant med kunskap om digital kommunikation. Ditt huvudansvar kommer att vara att assistera projektets webbredaktör med hemsidan, delta i sådant som att göra kortfilmer och planera kampanjer på sociala medier, assistera vid trycksaksproduktion, hitta smarta och roliga digitala lösningar utifrån konferensens kommunikationsstrategi.

Ett perfekt arbete för dig som är intresserad av att väcka intresse för jämställdhetsfrågor genom att använda olika marknadsföringsmetoder och text och bild, och för dig som vill vara med att bygga upp en interaktiv hemsida för Nordiskt Forum.

 

Kvalifikationer:

– Utmärkt engelska och kunskap i minst ett av de nordiska språken

– Erfarenhet av webpublicering, webdesign samt arbete med WordPress

– Kunnig i enklare bildredigering

– Intresse för och kunskap om sociala medier

– Intresse för och kunskap om genusfrågor

– Erfarenhet av marknadsföring eller journalistiskt arbete

 

 

Praktikplats 2

Programassistent

Ditt huvudansvar kommer att vara att arbeta med konferensens seminarieprogram. Du kommer att arbeta praktiskt med att färdigställa Nordiskt Huvudprogram och Arenaprogrammet, du kommer att kontakta företag, myndigheter och civilsamhällesorganisationer för att stödja dem i planering av deras programpunkter och du kommer att vara med i arbetet med att utveckla scenerna på festivalområdet. Dessutom kommer du att ansvara för att förbereda arbetsgruppsmöten, hålla kontakt med övriga nordiska länder etc.

Ett perfekt arbete för dig som vill utveckla ditt jämställdhetsnätverk samt vara med och utveckla en intressant och nytänkande programverksamhet.

 

Kvalifikationer:

– Utmärkt engelska och kunskap i minst ett av de nordiska språken

– Stor kunskap om och intresse för jämställdhet och de utmaningar som kvinnors mänskliga rättigheter står inför lokalt och globalt

– Organisationserfarenhet

– Behärskar Officepaketet, inklusive Excel

– Erfarenhet av programverksamhet är en merit

– En relevant högskole- eller universitetsutbildning

 

Övrigt

Vi vill att du som söker delar de nordiska arrangörernas feministiska grundvärderingar. Du får gärna ha erfarenhet från organisationsarbete och/eller projektledning. Du är bra på att kommunicera och att presentera ett koncept. Kunskap om de nordiska språken är meriterande. Praktiken är oavlönad men du ges inblick i jämställdhetsarbetet på både lokal och global nivå och får erfarenhet av att delta i arrangemanget kring en stor internationell konferens.

Konferenssekretariatet håller till på Drottninggatan 97 i Stockholm, Sverige, och har fyra anställda.

 

Ansökan

Skicka in ditt CV och ett personligt brev till caroline.matsson@nullnf2014.org senast den 24 november.

Vid frågor ring Caroline Matsson: +46 (0)72 853 35 89

 

 

Kommentarer stängda.